We laten graag nog een heleboel activiteiten en fijne momenten op u los in mei! 

  • Vrije Atelierdagen: 18 mei t/m 24 mei
  • Inschrijvingen vanaf 14 mei (huidige leerlingen) of 18 mei (nieuwe leerlingen)
  • Workshop Monotype door Els Ceulemans: keuze tussen 2 reeksen met startdata 23 mei of 30 mei
  • Exit# 9 Alle Rembrandts, Rijksmuseum Amsterdam: 6 juni
  • Eindejaarsactiviteiten, 18-29 juni

Vrije atelierdagen 18- 24 mei

atelierdagenKom proeven van onze lessen!
Ontdek ons vernieuwde aanbod tijdens onze Vrije Atelierdagen en neem- gratis- deel aan een les naar keuze! Je maakt zo kennis met het ateliergebeuren en de leerkrachten. De Academie van Kontich is er voor iedereen vanaf het eerste leerjaar, zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Start je van nul of heb je toch al wat ervaring opgedaan? Ons enthousiast leerkrachtenteam begeleidt je stap voor stap. Goesting en het geduld om te evolueren is het enige wat je nodig hebt.

GEÏNTERESSEERD IN EEN PROEFLES?
Breng ons op de hoogte van je komst via een mailtje naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van je naam en het door jou gekozen ateliermoment.

Inschrijvingen!

schilderkunst

Vanaf 18 mei starten onze inschrijvingen voor nieuwe leerlingen! U vindt alle info over ons aanbod op onze website waar je ook de inschrijving verder online kan regelen: kinderateliers, jongerenateliers en voor volwassenen: zowel de vaste waarden als de nieuwe ateliers: Tekenkunst, Schilderkunst, Projectatelier, Grafiek, Levend model, Cross- over en Specialisatie.

 

In de kijker en nieuw vanaf dit schooljaar is het Kunstatelier (+18j) voor leerlingen met een beperking. Hoewel dit geen 'inclusief' verhaal is, bieden we in dit atelier de ruimte om leerlingen met een beperking te laten proeven van verschillende technieken en kunst in al haar vormen.

 

Voor jongeren is er naast het atelier De Studio (Vrije Beeldende Kunsten), ook het atelier Beeldverhaal en Animatiefilm. Als 'unieke optie' is het atelier Street Art/ Graffiti een primeur voor Vlaanderen: Academie Kontich is de enige plek waar je deze opleiding momenteel kan volgen.

 

Ben je ouder dan 18 en wil je eerst proeven van verschillende technieken en kunststromingen, dan is ons Initiatieatelier misschien wel iets voor jou! Hier proef je van de verschillende aspecten van de "vrije" beeldende kunsten. Het Digitaal Beeldatelier is daarnaast de ideale opstap voor wie zijn weg zoekt in de beeldende kunsten en tegelijkertijd de verschillende mogelijkheden in digitale beeldbewerking wil aftasten.

 

De opleiding Kunst en Cultuur is er voor zij die los van de praktijkateliers meer willen weten over kunstgeschiedenis en - actualiteit. Sympathisanten en oude bekenden die zin hebben om de draad terug op te pakken vinden hiertoe vast een kans binnen het nieuwe aanbod. Kom gerust een langs om de mogelijkheden te bespreken. Aangezien de plaatsen in de opleiding Specialisatie beperkt zijn, voorzien we een aantal toelatingscriteria. Deze vind je terug via het secretariaat!

Workshop Monotype

grafiek drukkenEr zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de workshop bij Els Ceulemans, waarbij het geschilderde beeld wordt afgedrukt op een etspers. Maak op een eenvoudige manier kennis met deze en andere druktechnieken. Ook heel interessant voor huidige leerlingen die in hun eigen jaarwerk verschillende technieken willen combineren. Inschrijven kan voor huidige leerlingen eenvoudig door het inschrijvingsgeld te betalen: cash op het secretariaat of via overschrijving op rek. nr. BE30 0910 1987 3511 met vermelding van je NAAM, DRUK+ keuze REEKS 1 of 2 en dit ten laatste 4 dagen voor aanvang van de reeks. Niet-leerlingen kunnen zich inschrijven door eerst een mail te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van naam en keuze reeks. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt! Je krijgt steeds een bevestiging van je inschrijving via mail.

Workshopsessies:

  • Reeks 1: Donderdag 23/5 en Dinsdag 28/5 telkens van 13u30-17u
  • Reeks 2: Donderdag 30/5 (Hemelvaart) en Vrijdag 31/5 telkens van 18.30u-22u

Prijs voor leerlingen: 20 euro

Prijs voor niet- leerlingen: 50 euro/ vanaf inschrijving voor een tweede workshopreeks: 20 euro

Donderdag 6 juni: EXIT>9: Alle Rembrandts, Amsterdam

rembrandtOnze laatste Exit van dit jaar brengt ons naar Amsterdam! 350 jaar Rembrandt ontdekken we in het Rijksmuseum met de tentoonstelling 'Alle Rembrandts'. Uiteraard profiteren we van het moment en zoeken we nadien ook een paar galeries op die ons naar de binnenstad brengen. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij! Alle info over het programma, tarieven en inschrijvingen vind je hier.

Noteer alvast volgende data!

Meer info volgt binnenkort in onze laatste nieuwsbrief:

  • Zaterdag 22 juni: Open Academiedag van 12u-17u. De lessen van de jongerenateliers in de voormiddag gaan gewoon door. In de namiddag worden alle lessen van de kinderateliers geschrapt. Alle leerlingen, vrienden en familie welkom die dag voor een bezoekje aan  'ALLES IN WONDERLAND'!!!.
  • Zaterdag 22 tot 29 juni: eindejaarstentoonstelling met werk van alle leerlingen.
  • Woe. Vrij. en Za. 26 /28/29 juni: Laatste lesdagen voor kinder- en jongerenateliers.