Nieuwe ateliers en aanpassingen in het opleidingsaanbod!

Op de valreep willen we jullie nog informeren over ons aangepast opleidingsaanbod voor volwassenen vanaf september!

 

modelZo komt er een atelier Levend Model bij op vrijdagochtend. Telkens van 9.30u tot 13u door Els Ceulemans

 

Ook het atelier Grafiek krijgt er een lesmoment bij op vrijdagochtend. Telkens van 9.00 tot 12.30u door Hilde Van den Heuvel.

 

 

 

 

 

 

cross overHet Cross- Over atelier wordt inhoudelijk aangepast: organisatorisch maar ook inhoudelijk stootten we op een aantal punten die ervoor zorgen dat we dit atelier vanaf september op een andere en bijzondere manier invullen:

 • Het Cross-over atelier blijft nog steeds een 5- jarige opleiding (2 x 4u per week).
 • Cross-over wordt vanaf nu enkel ingevuld door de combinatie van 1 artistiek atelier (Schilderkunst, Tekenkunst, Grafiek, Projectatelier, Levend Model) met het nieuwe BEELDPLAN-atelier, dat telkens op woensdagavond van 18.30u tot 22u gedoceerd wordt door Griet Minnebach.

Wat houdt het nieuwe BEELDPLAN-atelier in?

 • Aan de hand van eenvoudige praktijkopdrachten plaatsen we het werk dat je meebrengt uit je artistiek atelier in een scherper daglicht.
 • Deze eenvoudige opdrachten kunnen voor verrassende of kritische inzichten zorgen.
 • Binnen de uren van het atelier zullen geregelde galerij-, atelier- en museumbezoeken plaatsvinden met geïntegreerde toegepaste opdrachten.
 • Je eigen werk wordt a.d.h.v. gefundeerde evaluaties van deze bezoeken in een ruimere artistieke context geplaatst.
 • We gaan ook dieper in op de relatie tussen je werk en het publiek en hoe een tentoonstelling samen te stellen.

Wanneer? Afhankelijk van al dan niet eerder gevolgde opleidingen hier op de academie zijn er verschillende mogelijkheden in het lesrooster!

 • Ben je momenteel bezig met een opleiding of ben je nieuw? Kijk dan even op deze link voor meer info.
 • Heb je al eerder een opleiding afgewerkt, dan vind je hier alle info.

 

Heb je vragen of had je al een specifiek parcours in gedachten? Neem even contact op met het secretariaat vanaf 22 augustus om je mogelijkheden verder te bespreken. Ongetwijfeld komen we tot een fijn voorstel!

Specialisatie

Heb je je zinnen gezet op dit vervolgtraject? Hier krijg je de kans om na een eerdere opleiding je werk verder te vervolmaken. Je wordt in dit atelier gestimuleerd en uitgedaagd om eigen keuzes te maken en zelfstandig te werken. Je maakt een artistiek werkplan op waarbij je eigen persoonlijk werk steeds primeert. De plaatsen voor dit atelier zijn echter beperkt waardoor een aantal toelatingscriteria gehanteerd zullen worden. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar secretariaat.academie@kontich.be. Leerlingen die in juni afstudeerden hebben hun kandidatuur al doorgegeven en hoeven dit niet opnieuw te doen.

Lesrooster 2019-2020

Hier kan je het nieuwe lesrooster raadplegen.

inschInschrijvingen + proefmaand

Schrijf je tijdig in! Inschrijven kan in principe tot 30 september! Om alle inschrijvingen tijdelijk verwerkt te krijgen vragen we u niet tot die uiterste datum te wachten. Hou ook rekening met traditioneel snel volzette kinderateliers. 

Ben je nog niet helemaal overtuigd van je gekozen atelier? Geef je naam op via secretariaat.academie@kontich.be en kom in september een keertje gratis proberen en de sfeer opsnuiven!

 

Inschrijven is doorlopend mogelijk tijdens de vakantie via het inschrijvingsluik op de website. Vanaf dinsdag 27 augustus is het secretariaat opnieuw open. Telefonisch en per mail (directie.academie@kontich.be) kan u ons bereiken vanaf 22 augustus.

Openingsuren van het secretariaat tijdens deze laatste week van de vakantie

 • dinsdag + donderdag + zaterdag van 9u tot 12.30u
 • woensdag van 14u tot 20u

Welkom terug!

Vanaf dinsdag 3 september 2019 verwelkomen we u weer! De jeugdateliers starten op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 september afhankelijk van het wekelijks gekozen lesmoment. We informeren je graag: