opendeurdag

 

 • 21 juni: Proclamatie + opening tentoonstelling
 • 22 juni: Open Academiedag. "Alles in Wonderland!"
 • 22-29 juni: Tentoonstelling werken van de leerlingen
 • 22 juni -31 augustus : In situ: tentoonstelling werken leerlingen Projectatelier in de Brouwerij  (bibliotheek) aan het Sint-Jansplein.
 • 2-5 juli: Zomerworkshop Els Ceulemans (VM of NM)

Vrijdag 21 juni om 19u: Proclamatie en opening Tentoonstelling.

We vieren alle afstuderende leerlingen tijdens deze proclamatie. Leerlingen van het zesde leerjaar, zesde middelbaar en de laatstejaars van de volwassenenateliers worden uitgenodigd voor de overhandiging van hun getuigschrift én een verrassing!
Aansluitend nodigen we je uit op de receptie en opening van de tentoonstelling met de werken van onze afstuderende leerlingen 2018-2019. Neem vrienden en familie mee, iedereen is welkom! De tentoonstelling van de werken is verder te bezoeken tijdens de openingsuren van de Academie tot en met zaterdag 29 juni.

De lessen van de middelbare graad (Street Art/ Graffiti en Animatiefilm) worden die avond geschrapt. 

Zaterdag 22 juni: Open Academiedag! 'Alles in Wonderland'

opendeurdagNaar jaarlijkse traditie bouwen we die dag een artistiek feestje! Iedereen is uitgenodigd en van harte welkom om tussen 12u-17u het werk van vrienden en familie te bewonderen. We tonen de werken van onze leerlingen uit ateliers. Maak ook kennis met de docenten en krijg meer info over ons vernieuwd aanbod

Ontdek 'Alles in Wonderland', en duik zelf mee in een zotte wereld vol reflecties, projecties, licht- en schaduwspelen. Pimp je eigen gezeefdrukte T-shirt of Academie-tas (tussen 13u en 15u), verschrik eens een vogelverschrikker (doorlopend) of geniet van taart en gebak in de WonderlandBAR!

In een eerdere aankondiging in het Kontichs infoblad was er sprake van een kunstveiling op deze Open Academiedag. Dit werd foutief aangegeven en willen we via deze weg corrigeren. GEEN KUNSTVEILING dus! 

De lessen van de jongerenateliers in de voormiddag gaan door. In de namiddag is het géén les maar kom samen met je familie en vrienden de sfeer opsnuiven! We voorzien alvast een relaxte sfeer, een ontwapenende tentoonstelling,en hopelijk veel zon om dit jaar zomers te kunnen eindigen.

Projectatelier maakt werk "in situ"  in de bib

projectatelierDe studenten van het Projectatelier maakten een kunstwerk dat gepresenteerd wordt in de Bibliotheek op het Sint Jansplein. Een spel van licht, kleur, reflectie en transparantie is er te bewonderen vanaf zaterdag 22 juni tot vrijdag 31 augustus, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Het jaarthema 'Constructie- Deconstructie' diende als uitgangspunt en toont ons verrassende interpretaties waarbij verschillende uiteenlopende materialen en technieken gebruikt worden. Ga eens een kijkje nemen en laat ons weten hoe jij het beleeft!

  Zomercursus

  • We hopen jullie warm te maken voor de zomerworkshop schilderkunst van onze docente Els Ceulemans : SCULPTUUR is het thema van 2 tot 5 juli. Meer info vind je via secretariaat.academie@kontich.be 
  • Tijdens de zomervakantie organiseert de gemeente Kontich Crea & Omnisport kampen in de Academie. Wij zijn graag gastheer om de kinderen op een creatieve manier en op een uitzonderlijk mooie plek hun vakantie te laten doorbrengen! Meer info vindt u op de website van de gemeente Kontich.