Donderdag 21 maart: Exit > 8 Turnhout en Tilburg!

janssensEr zijn nog enkele plaatsen in de bus! Mis deze kans niet om het werk van Ann Veronica Jannsens en Richard Long in de Pont en de groepstentoonstelling 'The Gulf Between' in de Warande te bewonderen! Meer info vind je op https://www.academiekontich.be/nieuws/exit-8-de-warande-en-de-pont.

Vrijdag 5 april: AcademieKWIS !

kwisJe kan je nog steeds inschrijven voor onze AcademieKWIS! Iedereen is welkom! Leerlingen, vrienden, collega's, familie etc. Je hoeft zeker geen kunstkenner te zijn, ook andere thema's zoals muziek en actualiteit komen aan bod. Schrijf je team (5 personen) in via secretariaat.academie@kontich.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro en kan ter plaatse betaald worden. 

Workshop Monotype en Droge Naald-technieken: Els Ceulemans

monotypeAl langer nieuwsgierig naar een aantal fijne druktechnieken? Els toont je de weg met deze workshop waarbij zowel monotype als droge naald aan bod komen. Bij monotype schilder en bewerk je de inkt op een drukplaat waarna het wordt afgedrukt op papier.  Bij droge naald kras je het beeld in een plaat. Na het in-inkten en wegnemen van de overtollige inkt is het beeld klaar om afgedrukt te worden. Inschrijven kan voor huidige leerlingen eenvoudig door het inschrijvingsgeld te betalen: cash op het secretariaat of via overschrijving op rek. nr. BE30 0910 1987 3511 met vermelding van je NAAM, DRUK+ keuze REEKS 1 of 2 en dit ten laatste 4 dagen voor aanvang van de reeks. Niet-leerlingen kunnen zich inschrijven door eerst een mail te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van naam en keuze reeks. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt! Je krijgt steeds een bevestiging van je inschrijving via mail. 

Workshopsessies:

  • Reeks 1: Donderdag 23/5 en Dinsdag 28/5 telkens van 13u30-17u
  • Reeks 2: Donderdag 30/5 (Hemelvaart) en Vrijdag 31/5 telkens van 18.30u-22u

Prijs voor leerlingen: 20 euro

Prijs voor niet- leerlingen: 50 euro/ vanaf inschrijving voor een tweede workshopreeks: 20 euro

Workshop Digitaal Beeldatelier: Toon Van Ishoven

digiCollega Toon Van Ishoven, docent Digitaal Beeldatelier laat je kennis maken met de wereld van Adobe Photoshop. Er is geen voorkennis vereist. Vertrekkende van een eigen creatie, werk je naar een digitaal beeld toe. Je leert hoe je schetsen optimaal inscant, grafische elementen toevoegt en samenstelt tot een nieuwe compositie. We werken ook in de andere richting: hierbij vormt het digitaal beeld de basis om tot een handgemaakte pasteltekening te komen. Inschrijven kan voor huidige leerlingen eenvoudig door het inschrijvingsgeld te betalen: cash op het secretariaat of via overschrijving op nr. BE30 0910 1987 3511 met vermelding van je NAAM, DIGI+ keuze REEKS 1 of 2 en dit ten laatste 4 dagen voor aanvang van de reeks. Niet-leerlingen kunnen zich inschrijven door eerst een mail te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van naam en keuze reeks. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt! Je krijgt steeds een bevestiging van je inschrijving via mail. 

Workshopsessies:

  • Reeks 1: Donderdagen 25/4 en 9/5 telkens van 13u30-17u
  • Reeks 2: Maandagen 29/4 en 6/5 telkens van 18.30u-22u

Prijs voor leerlingen: 20 euro

Prijs voor niet- leerlingen: 50 euro/ vanaf inschrijving voor een tweede workshopreeks: 20 euro

Buitenspeeldag: woensdag 24 april

buitenspeeldagNaar goeie gewoonte doet de Academie op geheel eigen wijze mee aan de Buitenspeeldag! Tussen 13u30 en 17u30 verwelkomen we onze eigen leerlingen maar ook nieuwsgierige bezoekers om samen de held uit te hangen en in onze parktuin kampen, vogelverschrikkers en allerlei kleurrijke creaties te bouwen. Inschrijven is niet nodig. Eigen leerlingen vragen we om op de gebruikelijke lesuren aanwezig te zijn. Kom zeker een kijkje nemen, we hopen u te mogen ontmoeten!

Ook nieuwsgierige ouders en begeleiders zijn welkom! Bij mooi en droog weer openen we onze lente-bar! Kom zeker een kijkje nemen, we hopen u te mogen ontmoeten!

 

Start Inschrijvingen

Inschrijvingen voor huidige leerlingen starten al op 14 mei! Vooral de kinderateliers op woensdag zijn snel volzet dus wacht niet te lang! Indien je je huidige opleiding wil verderzetten, volstaat het om een mailtje te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met daarin meer informatie en de betalingsvoorwaarden. Nieuwe leerlingen kunnen inschrijven vanaf 18 mei rechtstreeks op het secretariaat tijdens de openingsuren of meteen heel eenvoudig online via onze website www.academiekontich.be. Vóór de aangegeven data worden er geen inschrijvingen aanvaard of genoteerd op een wachtlijst. Meer info over de tarieven en de voorwaarden vind je ook terug op de inschrijfpagina vanaf 1 april.

Save the date:

Onze jaarkalender werd nog aangepast, je vindt hem hier. De belangrijkste eindejaarsdata geef we je ook al graag mee:

  • za 18 mei t/m vrij 24 mei: Vrije Atelierdagen + start inschrijvingen nieuwe lln. Iedereen welkom!
  • vrij 21 juni: Opening Tentoonstelling + Proclamatie kinderen- jongeren en volwassenen. Iedereen welkom!
  • za 22 juni: Open Academiedag-  Iedereen welkom!