1 september: START schooljaar!

We vliegen er alweer in! Na een welverdiende rust staan we klaar om er weer creatief tegenaan te gaan! De jongeren- en kinderateliers bijten zaterdag 1 september de spits af. 

Gratis proeven en inschrijvingen

grafiek academie kontichKriebelt het maar weet je niet goed wat je mag verwachten? Nog tot einde september kan je inspiratie opdoen bij de tentoongestelde werken van onze leerlingen verspreid over de hele academie. Je kan bovendien tot het einde van de maand een gratis proefles volgen! Meld even je komst via een mailtje naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van je naam en het atelier dat je wenst te volgen. Raadpleeg zeker ook onze brochure: je vindt ze in de academie of op onze site.

Inschrijven kan nog tot 30 september, nadien is dit spijtig genoeg niet meer mogelijk! Dit kan online of rechtstreeks op het secretariaat.

Ateliers in de kijker!

bril op boekNieuw! Nieuw ! Nieuw! U heeft er ongetwijfeld al van gehoord: wij breiden ons aanbod uit! Je kan nu ook bij ons het Digitaal Beeldatelier ontdekken, een Cross Over Atelier, Levend Model, Specialisatie én een nieuwe cursus Kunst en Cultuur! Binnen het Projectatelier pakken we het dit jaar ook net iets anders aan met nóg meer actieve workshops. Ben jij iemand die graag onderzoekt, experimenteert en leert uit opgedane ervaringen? Dan is dit atelier de juiste uitdaging voor jou! Check ook onze vaste waarden Tekenkunst, Schilderkunst, Grafiek.

Wil je liever nog even proeven van verschillende technieken en disciplines? Bekijk dan even het aanbod van het Initiatieatelier (+18j).

Daarbij wordt ons al zeer fijn team versterkt door 3 nieuwe collega's: Hilde Van den Heuvel geeft op dinsdagavond Grafiek en vervangt Goedele Peeters die een voltijdse betrekking kan opnemen in de Academie van Berchem. We wensen haar veel succes! Anna Heuninck geeft op vrijdagavond animatiefilm en Rose Van Bergen zal voortaan op dinsdagavond, elke 14 dagen de nieuwe en kortlopende studierichting Kunst en Cultuur voor haar rekening nemen. Ben je nieuwsgierig naar het volledige lesrooster? Dat vind je hier.

Tentoonstelling en affichewedstrijd

tentoonstelling 23-06-2018Ook dit schooljaar kan je je inschrijvingsgeld terugwinnen met onze affichewedstrijd. Haal je exemplaar op ons secretariaat of aan het onthaal op het tijdelijk gemeentehuis (zolang de voorraad strekt) en doe mee!
Voorwaarden zijn:
- Hang tot 30 september de affiche ‘Tentoonstelling Academie Kontich’ op een goed zichtbare plaats en/ of doe er iets creatiefs mee.
- Stuur vóór 1oktober 2018 een foto van je creatie door naar secretariaat.academie@kontich.be.
De foto's worden dan gepubliceerd op onze Facebookpagina.
- Iedereen mag deelnemen: reeds ingeschreven of nog in te schrijven leerlingen.
- Slechts één inschrijving wordt terugbetaald.
- In oktober 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar/winnares ontvangt zijn/haar prijs op het adres waar de affiche werd opgehangen. Veel succes!

 

Agenda

Op vrijdagavond 28 september stelt de Academie met 'Kontich loopt erdoor' samen met talloze andere Kontichse gebouwen haar deuren open om de sportieve deelnemers te laten passeren!

Op zaterdag 29 september nemen we weer graag deel aan de Kontichse Vrijetijdsmarkt. Tevens kan je die dag ook de Academie bezoeken en de enthousiaste kinder- en jongerenateliers aan het werk zien. Wees welkom!

Benieuwd naar onze activiteiten dit schooljaar of op zoek naar de data van de lessen Kunst en Cultuur? Een actueel jaaroverzicht met alle belangrijke momenten vind je vanaf volgende week op onze website. Onze uitstappen ('EXIT') en de leerkrachten-tentoonstellingen ('ENTREE') worden op een later moment bepaald en toegevoegd!