Komende zaterdag 26 mei:
Open Academiedag!

opendeurdag

Naar jaarlijkse traditie bouwen we die dag een artistiek feestje! Iedereen is uitgenodigd en van harte welkom om tussen 12u-17u het werk van vrienden en familie te bewonderen. We tonen een selectie van de werken van onze leerlingen: kinderen, jongeren en volwassenen uit alle graden, jaren en opties. Maak ook kennis met de docenten en krijg meer info over ons vernieuwd aanbod of neem deel aan een rondleiding doorheen het gebouw. 

De lessen van de jongerenateliers in de voormiddag gaan gewoon door. In de namiddag is het geen les maar kom gerust de sfeer opsnuiven! We voorzien alvast een relaxte sfeer, een ontwapenende tentoonstelling, workshops en een bar met gekoelde dranken. Om 16u vangt er kort en krachtig een heuse schets-battle aan tussen onze eigen leerkrachten! U beslist wie de battle-trophee verdient! 

We steken onderweg ook onze BBQ aan, neem wat vlees/vis mee, wij zorgen voor de rest!

Inschrijvingen!

schilderkunst

De inschrijvingen zijn gestart en volop bezig! U vindt alle info over ons aanbod op onze website: zowel de vaste waardes als de nieuwe ateliers voor volwassenen: tekenkunst, schilderkunst, projectatelier, vrije grafiek, levend model, cross- over en specialisatiegraad.

Ben je ouder dan 18 en wil je eerst proeven van verschillende technieken en kunststromingen, dan is ons initiatieatelier misschien wel iets voor jou! Met een beeldend initiatieatelier op woensdagavond waarin je proeft van de verschillende aspecten van de "vrije" beeldende kunsten. En ook met een (nieuw) digitaal beeldatelier op dinsdagavond waarbij meer nadruk wordt gelegd  op digitale beeldbewerking. 

Nieuw dit jaar is ook de mogelijkheid om een driejarige opleiding Kunst en Cultuur (voorheen kunstgeschiedenis) te volgen, los van de artistieke ateliers. Wat je mag verwachten zijn (theoretische) voordrachten en interactieve lessen rond kunst nu en toen, atelierbezoeken en lezing(en). Per schooljaar kan u ook als leerling van deze opleiding 2x gratis deelnemen(inkom en vervoer) aan onze EXiT-uitstappen (musea, cultuurhuizen e.a.)

Sympathisanten en oud- leerlingen die zin hebben om de draad terug op te pakken vinden hiertoe vast een kans binnen het nieuwe aanbod. Kom gerust een langs om de mogelijkheden te bespreken.

Aangezien de plaatsen in de opleiding Specialisatie beperkt zijn, voorzien we een aantal toelatingscriteria. Deze vind je terug op het secretariaat!

Zaterdag 23 juni om 12.30u: Proclamatie en opening Tentoonstelling laureaten 

proclamatie

We vieren, in ons eigen academiegebouw, alle afstuderende leerlingen, jong en ouder met de overhandiging van hun getuigschrift én een (nieuwe) verrassing!
Aansluitend nodigen we je uit op de receptie en opening van de tentoonstelling met de werken van onze afstuderende leerlingen 2017-2018. Iedereen is welkom! (Ook de voetbalfans, die dankzij live beelden niets hoeven te missen van het Belgische WK- avontuur). De tentoonstelling is verder te bezoeken tijdens de openingsuren van de Academie tot 30 juni en gedurende de hele maand september.

De lessen van de middelbare en lagere graad gaan die dag gewoon (of toch iets feestelijker!) door.

Woensdag 20 juni: EXiT>6: The Homecoming, Ekeren

jan van woensel

Dan toch nog een Exit! Een kleintje maar volgens ons een pareltje. Curator Jan Van Woensel leidt ons rond in 252 cc - cultuurcentrum Ekeren - gevestigd in het kasteel Hof de Bist en in het gelijknamige park. The Homecoming is een groepstentoonstelling met lokale en buitenlandse kunstenaars – met beginnende en gevestigde waarden, waarin verscheidene kunstdisciplines aan bod komen.

Neem een kijkje op https://www.252cc.be/homecoming-hofleverancier voor meer info. De rondleiding kost 2 euro, te betalen/ in te schrijven op het secretariaat.

We vertrekken aan de academie om 18.00u. De rondleiding start om 19u. Thuiskomst is voorzien rond 22u. We hebben vervoer voor 8 personen, maar het is ook mogelijk met eigen vervoer. Geef in dat geval even door op het secretariaat hoeveel personen er kunnen meerijden.