Inschrijvingen

brochuresWe vliegen er alweer in! Na een welverdiende rust staan we klaar om er weer creatief tegenaan te gaan!
Twijfel je nog aan de keuze voor een bepaald atelier? Nog tot einde september kan je inspiratie opdoen bij de tentoongestelde werken van onze leerlingen verspreid over de academie. Je kan bovendien tot het einde van de maand een gratis proefles volgen. Raadpleeg zeker ook onze brochure: je vindt ze in de academie of op onze site.

 

 

In de kijker

bril op boekNieuw! dit jaar in ons volwassenenaanbod is de mogelijkheid om Kunstgeschiedenis te volgen zonder ingeschreven te zijn in een artistieke optie. "Wat is kunst eigenlijk? Waarom hangt of staat iets in een museum?" Deze en andere vragen vormen het vertrekpunt van voordrachten én interactieve lessen rond kunst nu en toen, aangevuld met bezoek aan ateliers,  tentoonstellingen, lezingen enz. In ons atelier Tekenkunst leer je ‘kijken’. Je krijgt er niet alleen een stevige basis die ook kan dienen als voorbereiding op een cursus grafiek of schilderkunst; het is ook een volwaardige kunstvorm op zich: via vorm-, ruimte-, en toonstudies met een brede waaier aan tekentechnieken ontdek je je eigen schriftuur. Wil je liever nog even proeven van verschillende technieken en disciplines? Bekijk dan even het aanbod van de Oriëntatiegraad (+18j).

 

Nieuwe leerling?

jassenKinder- en jongerenateliers: de leerlingen mogen bij aanvang van de eerste les verzamelen aan de inkomdeur. Daar zal de atelierleerkracht hen opwachten en mee naar de klas begeleiden. Indien de leerlingen al kleurpotloden, stiften e.d. hebben, mag dit worden meegebracht. Voorzie nog geen speciaal materiaal: de leerkracht geeft een eenvoudig lijstje mee. Een (gezond) drankje of snackje mag meegegeven worden voor tijdens de pauze. Meer algemene, praktische info vind je op onze website. Nieuwe leerlingen van de volwassenen-ateliers ontvangen we graag bij aanvang van hun eerste les op het secretariaat. Zij worden dan naar het juiste lokaal en hun docent begeleid.

 

Affichewedstrijd

jjldjml

Ook dit schooljaar kan je je inschrijvingsgeld terugwinnen met onze affichewedstrijd. Haal je exemplaar op ons secretariaat en doe mee!
Voorwaarden zijn:

  • Hang tot 30 september de affiche ‘Tentoonstelling Academie Kontich’ op een goed zichtbare plaats. Doe er eventueel iets creatiefs mee.
  • Stuur vóór einde september een foto van je creatie door naar secretariaat.academie@kontich.be. De foto's worden dan gepubliceerd op onze Facebookpagina.
  • Iedereen mag deelnemen: reeds ingeschreven of nog in te schrijven leerlingen.
  • Extra affiches kunnen afgehaald worden op het secretariaat, zolang de voorraad strekt.
  • Slechts één inschrijving wordt terugbetaald.
  • In oktober 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar/winnares ontvangt zijn/haar prijs op het adres waar de affiche werd opgehangen. Veel succes!

 

Agenda

Op vrijdagavond 22 september stelt de Academie met 'Kontich loopt erdoor' samen met talloze andere Kontichse gebouwen haar deuren open om de sportieve deelnemers te laten passeren!

 

Op zaterdag 23 september nemen we weer graag deel aan de Kontichse Vrijetijdsmarkt. Tevens kan je die dag binnenlopen in het tijdelijke gemeentehuis, waar de finissage plaats heeft van de tentoonstelling van onze studenten van het Projectatelier. Wees welkom!

 

Benieuwd naar onze activiteiten dit schooljaar of op zoek naar de data van de lessen Kunstgeschiedenis? Een jaaroverzicht met alle belangrijke momenten vind je hier!  Onze uitstappen ('EXIT') en de leerkrachten-tentoonstellingen ('ENTREE') worden op een later moment toegevoegd!