Onze Nieuwjaars-Nieuwsbrief valt pas eind januari in je bus maar ook nu nog wensen wij je een genereus en gelukkig 2019!

We zetten het nieuwe jaar meteen goed in met volgende activiteiten:

Woensdag 6 februari - Vernissage Entree #9: Loreta Visic

Loreta Visic Kontich

Loreta is docente Projectatelier en geeft ook les aan de kinder- en jongerenateliers. Aan de hand van schetsen en foto's krijg je in deze mini- tentoonstelling een idee van haar evolutie als beeldend kunstenaar. Loreta zal meer toelichting geven over haar werk op de vernissage, woensdag 6 februari om 20u. Iedereen welkom!

https://www.loretavisic.com

Workshops Aquarel door Phara Coenen

turnerPhara Coenen deelt haar expertise in aquarel schilderen tijdens deze reeks workshops voor volwassenen. Geen basiskennis vereist! Inschrijven kan voor huidige leerlingen eenvoudig door het inschrijvingsgeld te betalen: cash op het secretariaat of via overschrijving op nr. BE30 0910 1987 3511 met vermelding van je NAAM, GEBOORTEDATUM, AQUA+ keuze REEKS 1,2 of 3 en dit ten laatste 4 dagen voor aanvang van de reeks. Annulatie is enkel mogelijk tot 4 dagen voor aanvang van de reeks. Niet-leerlingen kunnen zich inschrijven door eerst een mail te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van naam- en contactgegevens. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt! Je krijgt steeds een bevestiging van je inschrijving via mail. 

Prijs voor leerlingen: 20 euro/ Prijs voor niet- leerlingen: 50 euro

Workshopsessies:(je kan kiezen tussen voormiddag-, namiddag- of avondmomenten)

  • Reeks 1 Dinsdagen 5/2 en 12/2 en 19/2 telkens van 13.30u tot 16.10u 
  • Reeks 2 Woensdagen 13/3 en 20/3 en 3/4 telkens van 18.30u tot 21.10u 
  • Reeks 3 Vrijdagen 26/4 en 3/5 en 10/5 telkens van 10u tot 12.40u

Workshops Model schilderen door Els Ceulemans

model schilderen elsAltijd al zin gehad om enkel alleen model te schilderen? Els Ceulemans helpt je mee op weg tijdens een reeks workshops voor volwassenen. Geen basiskennis vereist! Inschrijven kan voor huidige leerlingen eenvoudig door het inschrijvingsgeld te betalen: cash op het secretariaat of via overschrijving op nr. BE30 0910 1987 3511 met vermelding van je NAAM, GEBOORTEDATUM, MODEL+ keuze REEKS 1 of 2 en dit ten laatste 4 dagen voor aanvang van de reeks. Annulatie is enkel mogelijk tot 4 dagen voor aanvang van de reeks. Niet-leerlingen kunnen zich inschrijven door eerst een mail te sturen naar secretariaat.academie@kontich.be met vermelding van naam- en contactgegevens. Wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt! Je krijgt steeds een bevestiging van je inschrijving via mail. 

Prijs voor leerlingen: 20 euro/ Prijs voor niet- leerlingen: 50 euro

Workshopsessies: (je kan kiezen tussen een namiddag- of avondmoment)

  • Reeks 1 Dinsdag- 26/2 en donderdagnamiddag 28/2 telkens van 13.30u tot 17u
  • Reeks 2 Maandag- 4/3 en dinsdagavond 5/3 telkens van 18.30u tot 22u

Zaterdag 23 februari - Dag van de Academies!

AfficheDagvdAcademiesEen dag die alle Academies in Vlaanderen 'in the picture' zet! We nodigen alle gezinnen en sympathisanten uit om de sfeer te komen opsnuiven, de werken van de leerlingen te ontdekken en te genieten van een hapje en een drankje.

Kom samen met je (klein)dochter of (klein)zoon, nicht of neefje een les volgen! Speciaal voor deze gelegenheid voorzien we een speciale les waarbij heel de familie, jong en oud kan aansluiten. Breng ons op de hoogte van je komst via secretariaat.academie@kontich.be of het invulformulier dat vanaf 29/1 aan de inkomdeur hangt!

De leerlingen van de jongerenateliers op zaterdagvoormiddag starten zoals steeds om 9u. Familie en vrienden zijn welkom vanaf 10.30u! De les eindigt zoals steeds om 12.30u.

De leerlingen van de kinderateliers op zaterdagnamiddag starten hun les op hun normale lesuur. Familie en vrienden kunnen meteen aanschuiven en samen een les volgen!

Tussendoor kan je ook genieten van een filmische uiteenzetting binnen het thema Tijd voor Kunst die door docent Kunst en Cultuur, Brent Lahousse werd samengesteld. Op dinsdagavond 19/2 geeft Brent alvast een toelichting bij deze filmvertoning om 18.30u. Dit lesmoment wordt in het kader van de Dag van de Academies opengesteld voor alle leerlingen en sympathisanten.

Donderdag 21 maart Exit # 8

rinus exit 8Deze volgende en langverwachte Exit brengt ons naar Turnhout en Tilburg!

Onze eerste stop in de Warande in Turnhout toont ons de tentoonstelling The Gulf Between. Een gids leidt ons rond in een rijke selectie van hedendaagse kunstwerken in zwart-, wit- en grijstinten die je op verschillende manieren de kracht van de kleurloosheid doen ervaren. Met werk van o.a. Ruben Bellinkx, David Claerbout, Stijn Cole, Rik De Boe, Tom Liekens, Nadia Naveau, Renato Nicolodi, Hans Op de Beeck, Luc Tuymans en Rinus Van de Velde.

In De Pont in Tilburg beleven we het niet te missen werk van Ann Veronica Janssens. Tijdens een rondleiding met gids leren we meer over hoe licht, kleur en ruimte haar basismaterialen vormen en hoe ze met deze ongrijpbare fenomenen 'beelden' creëert die het onzichtbare zichtbaar maken. Deze korte film over haar werk in het Deense Louisiana Museum vormt een heldere introductie op haar werk en over haar evolutie als kunstenaar. Een andere korte film over het maakproces van de tentoonstelling van Ann Veronica Janssens in De Pont vind je hier.

Ook het poëtische werk van Richard Long, een Engelse beeldhouwer, schilder en fotograaf, die vooral bekend is om zijn land art en conceptuele kunst kunnen we bewonderen in De Pont. Geniet alvast van een kort stukje "The landscape as sculpture".

We geven je graag alle info meer deze zeer interessante uitstap en inschrijvingen via volgende flyer.

Vrijdag 5 april- AcademieKWIS om 19u

frans hals kwisWe pakken uit met een ongelooflijk plezante AcademieKWIS! Iedereen is welkom! Leerlingen, vrienden, collega's, familie etc. Je hoeft geen kunstkenner te zijn, ook andere thema's zoals muziek en actualiteit komen aan bod. Schrijf je team (5 personen) in via secretariaat.academie@kontich.be vóór zaterdag 23 maart. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro en kan ter plaatse betaald worden.