Inschrijvingen!

Academie Kontich

Schrijf je in! Vanaf 14 mei voor huidige leerlingen, vanaf 18 mei voor nieuwe leerlingen! U vindt alle info over ons aanbod op onze website waar je ook de inschrijving verder online kan regelen: kinderateliers, jongerenateliers en voor volwassenen: zowel de vaste waarden als de nieuwe ateliers: TekenkunstSchilderkunstProjectatelierGrafiekLevend modelCross- over en Specialisatie.

In de kijker en nieuw vanaf dit schooljaar is het Kunstatelier (+18j) voor leerlingen met een beperking. Dit atelier biedt de ruimte om leerlingen met een beperking te laten proeven van verschillende technieken en kunst in al haar vormen.

Voor jongeren is er naast het atelier De Studio (Vrije Beeldende Kunsten), ook het atelier Beeldverhaal en Animatiefilm. Als 'unieke optie' is het atelier Street Art/ Graffiti een primeur voor Vlaanderen: Academie Kontich is de enige plek waar je deze opleiding momenteel kan volgen.

Ben je ouder dan 18 en wil je eerst proeven van verschillende technieken en kunststromingen, dan is ons Initiatieatelier misschien wel iets voor jou! Hier proef je van de verschillende aspecten van de "vrije" beeldende kunsten. Het Digitaal Beeldatelier is daarnaast de ideale opstap voor wie zijn weg zoekt in de beeldende kunsten en tegelijkertijd de verschillende mogelijkheden in digitale beeldbewerking wil aftasten.

De opleiding Kunst en Cultuur is er voor zij die los van de praktijkateliers meer willen weten over kunstgeschiedenis en - actualiteit. Sympathisanten en oude bekenden die zin hebben om de draad terug op te pakken vinden hiertoe vast een kans binnen het nieuwe aanbod. Kom gerust een langs om de mogelijkheden te bespreken. Aangezien de plaatsen in de opleiding Specialisatie beperkt zijn, voorzien we een aantal toelatingscriteria. Deze vind je terug via het secretariaat!