Exit > 8: De Warande en De Pont

Turnhout en Tilburg

Deze volgende en langverwachte Exit brengt ons naar Turnhout en Tilburg!

Onze eerste stop in de Warande in Turnhout toont ons de tentoonstelling The Gulf Between. Een gids leidt ons rond in een rijke selectie van hedendaagse kunstwerken in zwart-, wit- en grijstinten die je op verschillende manieren de kracht van de kleurloosheid doen ervaren. Met werk van o.a. Ruben Bellinkx, David Claerbout, Stijn Cole, Rik De Boe, Tom Liekens, Nadia Naveau, Renato Nicolodi, Hans Op de Beeck, Luc Tuymans en Rinus Van de Velde.

In De Pont in Tilburg beleven we het niet te missen werk van Ann Veronica Janssens. Tijdens een rondleiding met gids leren we meer over hoe licht, kleur en ruimte haar basismaterialen vormen en hoe ze met deze ongrijpbare fenomenen 'beelden' creëert die het onzichtbare zichtbaar maken. Deze korte film over haar werk in het Deense Louisiana Museum vormt een heldere introductie op haar werk en over haar evolutie als kunstenaar. Een andere korte film over het maakproces van de tentoonstelling van Ann Veronica Janssens in De Pont vind je hier.

Ook het poëtische werk van Richard Long, een Engelse beeldhouwer, schilder en fotograaf, die vooral bekend is om zijn land art en conceptuele kunst kunnen we bewonderen in De Pont. Geniet alvast van een kort stukje "The landscape as sculpture".

We geven je graag alle info meer deze zeer interessante uitstap en inschrijvingen via volgende flyer.