Creatieve tips in Corona-tijden

Creatieve tips

Tijdens deze Coronatijden blijven we jullie uiteraard verder inspireren: neem een kijkje op onze Facebookpagina en laat je uitdagen door onze docenten of toon je thuiswerken! Hera van Ammel van het atelier van meester Toon maakte alvast dit prachtige werkje.

 

We gaan voor inspiratie, rust en zingeving, maar niets dat ‘moet’. Voel je dus zeker niet verplicht, we weten dat velen onder jullie al heel wat aan het hoofd hebben!

 

Zit je niet op Facebook maar wil je toch ook meegenieten van wat er zoal gepost wordt? We verzamelen een deel van de geposte filmfragmenten en thuiswerken hieronder. Post zelf ook je werken door ze door te sturen naar secretariaat.academiekontich.be (of via Messenger Academie Kontich) 


1. THUISWERK- kunstwerken vanop afstand! 
Neem even een kijkje in ons album!

 

2. KUNSTSTOF VAN JULLIE LEERKRACHTEN - voor jong en oud 
-'Catherine' - Docente Astrid (atelier Animatie) laat ons kennis maken met een animatiefilmpje van 11 minuten van Britt Raes! ] met bijhorende lesmap van JEF vzw 
- Bollenbeertje! - Leuk speel/knutselwerkje van Meester Sam de man!
- Monotypie - Docente Astrid deelt dit filmpje over een eenvoudige monotype- techniek ] 
- Street art-ontwerp: Maak binnenshuis zelf ontwerpen voor street art op gebouwen en voertuigen dankzij deze gratis ontwerpplaten.
- Flipboekjes: maak een eenvoudige animatie door een stapeltje klein papiertjes aan elkaar te nieten zoals in bijgaan voorbeeld.
 

 

3. KUNSTZAKEN VOOR VOLWASSENEN 
-'Improbably Musica': Ateliertijd met een streep muziek van docent Raphaël 
-'Line of action': Docent Brent stuurt ons een 1000-tal modellen! 
-'Abstract: the Art of design': Voor Netflix- aanhangers: een streepje kunst en cultuur! 
-'Belgische kunstenaarsateliers' Een bijzondere inkijk in de ateliers van negen Belgische kunstenaars dankzij The ArtCouch 
-'Do Ho Suh in Voorlinden': Vorig jaar was de eerste Nederlandse soloshow van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh (1962) te zien in museum Voorlinden.
- Kunstige Kleurplaten: Minju Kim (Winnares van Next in Fashion, een serie beschikbaar op Netflix) ontwierp kleurplaten voor volwassenen om zomaar in te kleuren.
- The Art of Seeing: documentaire van en over David Hockney