Corona- Covid19 in het nieuwe schooljaar

Veel gestelde vragen

Op 1 september zijn we weer met goeie moed en enthousiasme het nieuwe schooljaar gestart! 

 

We zijn blij met de mogelijkheden die we krijgen via het systeem van de kleurencodes. Niet te verwarren met de kleurencodes die gebruikt worden voor reisadvies naar andere landen. De 2 staan volledig los van elkaar!

 

Kinderateliers (1ste-6de leerjaar): in alle de drie codes (geel, oranje, rood) blijft het mogelijk om fysiek de lessen bij te wonen. 

 

Jongeren en volwassenen (18+) krijgen bij code oranje en rood ook nog de mogelijkheid om naar de academie te komen, hetzij via afwisselend lessen op de academie en opdrachten thuis (code ORANJE), hetzij via één op één onderwijs of in kleinere groepen van 4 personen (code ROOD).

 

Momenteel volgen we de veiligheidsmaatregelen die werden opgesteld voor code GEEL. 

 

Dit betekent:

  • Alle leerlingen zijn welkom op de academie.
  • Alle hygiënemaatregelen en afstandsregels blijven gehandhaafd
  • Iedereen +12j draagt een mondmasker in de academie, tijdens de les.
  • Verhoogde waakzaamheid blijft gelden

De veiligheid en gezondheid van onze leerlingen en leerkrachten komen op de eerste plaats. We rekenen op uw begrip!

 

We zetten alle mogelijke vragen- en antwoorden even op een rijtje:

Is er een compensatie voorzien voor de verloren 3 maanden vorig schooljaar?

Helaas niet. Ons Deeltijds Kunstonderwijs wordt georganiseerd en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. De gemeente voorziet een groot deel ondersteuning o.a. via de jaarlijkse werkingsmiddelen maar het is de Vlaamse regering die de lonen betaalt, de inschrijvingsgelden int en beslist over de inschrijvingsvoorwaarden en (verminderings)tarieven. De sluiting van de academie wordt beschouwd als een uitzonderlijke maatregel wegens heirkracht. 

Waarom kan ik mijn jaar niet gewoon opnieuw doen? 

Enkel laatstejaars krijgen hiertoe de kans om dit te doen. De eindevaluatie, en dus het al dan niet slagen van een leerling gebeurt op het einde van een graad, in het laatste jaar. Alle tussen-jaren kunnen hun jaar dus niet overdoen.

Kan ik het mondmasker afzetten als ik neerzit en voldoende afstand bewaar?

Het mondmasker moet worden opgezet vanaf dat men de Academie betreedt. Ook tijdens de lessen, ook als er voldoende afstand wordt gehouden. Leerlingen zijn vrij om meerdere pauzes te nemen. Ramen en deuren blijven open en zorgen voor de nodige verluchting.

Wat zijn mijn opties bij afstandsonderwijs (code oranje- rood)? Ik heb geen laptop of heb weinig kennis van de digitale wereld.

Dit bekijken we steeds vanuit de mogelijkheden van de leerling. We houden rekening met online opdrachten, maar evengoed lessen op papier of via e-mail.

Wanneer kunnen we de werken van vorig schooljaar komen ophalen ?

Alle leerlingen die opnieuw zijn ingeschreven krijgen in de loop van de maand september de kans om hun werken mee naar huis te nemen. De docenten zorgen ervoor dat de werken tot bij de leerlingen geraken.

 

Leerlingen van de kinder- en jongerenateliers die dit jaar niet meer opnieuw zijn ingeschreven maar hun werk nog willen komen afhalen kunnen dit doen tijdens 2 ophaalmomenten:

  • Vrijdag 25 september tussen 19u-21u
  • Zaterdag 26 september tussen 10u-12u

Deze zullen doorgaan op het voorplein ter hoogte van de fontein.

 

Leerlingen van de volwassenenateliers die dit jaar niet opnieuw zijn ingeschreven kunnen een afspraak maken om hun werk te recupereren via secretariaat.academie@kontich.be